tłusta cera

Link do tego posta tłusta cera

śnieżynka

śnieżynka

W serwisie od dnia:
2010-05-07 08:10:54

ilość postów na forum:
44

IP : 83.7.214.93

czy znacie jakieś sposoby na to, żeby cera się nie przetłuszczała??
Niestety ja mam dość tłustą cerę i nie wiem, czy jest jakiś preparat, albo środek, który pomoże mi w tym, żeby moja cera się nie świeciła i nie przetłuszczała ??
jeśli takowe znacie to piszcie.
Link do tego posta

Okulinka

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:48:21

ilość postów na forum:
43

IP : 83.4.196.194

Wypróbuj sobie Urt Oil z naftą oczyszczoną firmy Anna. Używa się tego do skóry głowy głównie, aby poprawić kondycję włosów. Ale można przemywać nią także twarz jeśli się przetłuszcza. Ma bardzo dobre działanie i jest naturalna.
Link do tego posta

Gliss

W serwisie od dnia:
2010-05-30 21:32:52

ilość postów na forum:
39

IP : 83.7.130.236

Do cery tłustej trzeba stosować specjalne kosmetyki, ale to chyba jest jasne. Polecam stosowaniem kosmetyków seriami, np. żel do mycia twarzy + tonik + krem. Największą bujdą jeśli chodzi o cerę tłustą jest to że nie można uzywać kremów nawilżających!!! Nie wierzcie w to. Kremy wysuszające jeszcze pogorszą kondycję waszej skóry!
Link do tego posta

Kosmetyki Natury

W serwisie od dnia:
2010-07-12 13:19:45

ilość postów na forum:
1

IP : 78.133.253.17

Polecam stosowanie glinki zielonej.
Glinka zielona pochodzi ze skał krzemionkowo-aluminiowych. Posiada około 20 różnych soli mineralnych istotnych dla organizmu takich jak: krzem, magnez, potas, fosfor, sód i inne oraz cały szereg mikroelementów i pierwiastków śladowych jak selen, molibden, cynk.

Glinka zielona ma wspaniale właściwości dezynfekujące, absorpcyjne i gojące. Doskonale leczy trądzik, wypryski, wrzody. Pielęgnuje i regeneruje zmęczoną cerę również podczas leczenia odkażając ją i wzmacniając. Odżywia zmęczoną cerę, zmniejsza i zapobiega zmarszczkom.

Glinka zielona ma szerokie zastosowanie w medycynie niekonwencjonalnej zarówno do stosowania wewnętrznego jak i zewnętrznego - okłady lecznicze i wyszczuplające.

Przeznaczenie

Do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej i z wypryskami.
Link do tego posta

Fiona

W serwisie od dnia:
2011-07-08 22:44:49

ilość postów na forum:
12

IP : 89.75.128.190

Moim zdaneim nie ma szans by cera takowa sie zmienia :-) taka masz i juz, nie zmienisz.
Ma to plusy bi starzejesz sie wolniej - tlusta cera zwykle oznacza grubsza skore.
Ja po latach szukania cud kosmtku dalam sobei spokuj, teraz dbam by nie powstawaly na niej wypryski i inne diabelstwa bo to zwykle domena tlustej skory.

Pieknie mi te skore oczyscily zabiegi kwasami i dermalogica - robie u kosmetyczki oczywiscie. O ile jesteś z Warszay to polecam Klinike BBC

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6820
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony