Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoje włosy / spalone włosy od prostownicy

Forum

Twoje włosy

Wątek: spalone włosy od prostownicy

spalone włosy od prostownicy

Link do tego posta spalone włosy od prostownicy

Setena1981

Setena1981

W serwisie od dnia:
2009-07-24 10:52:39

ilość postów na forum:
17

post moderowany

moja kolezanka ma spalone włosy od prostownicy ? czy jest jakiś sposób na spalone włosy ? można je jakoś odbudować? da się?
Link do tego posta

Okulinka

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:48:21

ilość postów na forum:
43

IP : 83.7.203.110

Myślę że powinna je przyciąć i pielęgnować. W miarę możliwości nie poddawać ich działaniu wysokiej temperatury. Niech raczej unika teraz suszarki. A jeśli chce dalej prostować włosy, to niech raczej zainwestuje w profesjonalną prostownicę. W sklepie fryzjerskim kalamis.pl można dostać naprawdę fachowe prostownice. A dobra prostownica nie niszczy tak włosów. Model Hair Goddess Special Edition Black jest teraz na promocji. Ponadto w sklepie można za darmo skonsultować się z fryzjerem, który udziela porad. Może doradzi wam czym ratować włosy koleżanki.
Link do tego posta

ayo

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:03:18

ilość postów na forum:
17

IP : 83.7.207.17

Da się odbudować włosy, jednak dobrze by było na jakiś czas odstawić prostownicę i obejść się jakoś bez tego. Jest wiele kosmetyków pielęgnujących, mocno nawilżających i regenerujących. W sklepie kalamis.pl jest cała gama profesjonalnych kosmetyków do pielęgnacji włosów, podrzuć koleżance tę stronę
Link do tego posta

śnieżynka

W serwisie od dnia:
2010-05-07 08:10:54

ilość postów na forum:
44

IP : 83.4.200.77

oj oj ale przykra sprawa. niestety prostowanie włosów nie wpływa na nie zbyt korzystnie. Ale myślę, że w tej sytuacji na ratunek mogą przyjść specjalne środki, które włosy odbudowują, odżywią. na rynku jest wiele dostępnych takich środków, ale moim zdaniem na problemy z włosami bardzo dobry jest URt-OIL z naftą oczyszczoną. Nie tylko pomaga zregenerować zniszczone włosy, ale też zwalczać łupież. Może ten środek pomógłby Twojej koleżance ??
Link do tego posta

andromeda

W serwisie od dnia:
2010-05-25 09:50:35

ilość postów na forum:
1

IP : 83.4.202.38

użytkownik śnieżynka napisał:

na rynku jest wiele dostępnych takich środków, ale moim zdaniem na problemy z włosami bardzo dobry jest URt-OIL z naftą oczyszczoną. Nie tylko pomaga zregenerować zniszczone włosy, ale też zwalczać łupież. Może ten środek pomógłby Twojej koleżance ??

Ja też słyszałam o tym preparacie, poczytałam sobie skład i znalazłam na innych forach pozytywne opinie, więc może faktycznie warto się zainteresować. Ja staram się kupować kosmetyki, które są jak najbardziej naturalne, a tutaj w składzie widzę naftę (używałam w robionych przeze mnie warunkach domowych maseczkach na wzmacnianie i odżywianie) i tez pokrzywę, którą sobie popijam i też w innych formach zjadam, świetnie oczyszcza z toksyn, więc pomaga we wzmacnianiu, brzmi obiecująco, ktoś już używał czy na razie czytacie opinie?
Link do tego posta yyy

polec

W serwisie od dnia:
2010-05-29 12:49:50

ilość postów na forum:
2

IP : 83.12.170.146

o matko,. to widzę, że zdrowo dziewczyna przesadziła, albo po prostu miała okropnie zniszczone włosy. Współczuje, ale włosy długo będą słabe!!!
Link do tego posta spalone włosy

Zuzanna25

W serwisie od dnia:
2010-09-07 14:23:50

ilość postów na forum:
6

IP : 195.187.251.94

Na początek proponuję ściąć włosy, dobrać sobie jakąś ładną fryzurkę, odstawić prostownicę, suszarkę. Włosy trzeba mocno nawilżyć i odżywić. Dobrze tutaj sprawdzi się odżywka Pokrzepol. Obecność w odżywce Pantenolu (prowitamina B5), który nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania, poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je oraz łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry.
Należy zadbać też o właściwą dietę, aby dostarczyć organizmowi mikroelementów wpływających na odbudowę włosów. Dobrze jest jeść m.in. orzechy, ryby, brukselkę, kapustę, itp. Powodzenia.

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony