Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoje włosy / naturalny kolor włosów - wada czy zaleta?

Forum

Twoje włosy

Wątek: naturalny kolor włosów - wada czy zaleta?

naturalny kolor włosów - wada czy zaleta?

Link do tego posta naturalny kolor włosów - wada czy zaleta?

Ewax3x

Ewax3x

W serwisie od dnia:
2009-07-24 11:04:49

ilość postów na forum:
11

post moderowany

mam naturalne włosy, kolor jasno brązowy, może troche wpadający w rudy. moj chłopak uważa ze w farbowanych ciemnych włosach wygladałabym dużo ładniej. jak myślicie czy rzeczywiście farbowane włosy dodają uroku? naturalny kolor oznacza nude, brak połysku itp. ?
Link do tego posta

Zuzanna25

W serwisie od dnia:
2010-09-07 14:23:50

ilość postów na forum:
6

IP : 195.187.251.94

Naturalny nie znaczy nudny! Piszesz, że masz jasno brązowe włosy z rudym połyskiem, samo już to wydaje się być interesujące :) Teraz wystarczy dobrać odpowiednie kolory ubrań, aby włosy ładnie kontrastowały i zapomnieć o farbowaniu ;) To, że Ci będzie ładniej w farbowanych włosach wcale nie jest takie oczywiste. A co jeśli kolor zostanie źle dobrany? Co jak pojawią się odrosty, które będą bardzo widoczne? Jeśli przesuszą się włosy od farbowania i staną się suche? Sprawa oczywiście jest indywidualna. Istnieją też plusy farbowania np. możliwość zmiany image, co bywa też bardzo przyjemne :) :myśli:
Link do tego posta

eva.biedrona87

W serwisie od dnia:
2010-11-12 01:27:23

ilość postów na forum:
3

IP : 81.219.101.133

mój facet uwielbia moje naturalne włosy - po farbowaniu nie maja juz tej miekkości, są bardziej szrstkie i nie miłe w dotyku... ale to zależy - czasem metamorfoza w zmianie koloru bardziej pasuje do naszego wyglądu i wtedy lepiej się czujemy - wtedy warto :)
Link do tego posta

lycra

W serwisie od dnia:
2010-11-15 15:28:27

ilość postów na forum:
6

IP : 83.7.210.244

Twoje pytanie jest naiwne. Oczywiście, że naturalne nie znaczy nudne i nieciekawe. Ja o swoich naturalnych włosach tak myślę, ale są one szare, takie mysie, jednocześnie wiem też, że wiele dziewczyn mając swoje naturalne włosy ma bardzo ładny, wzbudzający zachwyt kolor. Po za tym to, że Twój chłopak Ci tak zasugerował nie oznacza jeszcze, że rzeczywiście Twój własny kolor jest brzydki. Ty sama musisz stwierdzić, czy Ci się on podoba, czy też lepiej zacząć farbować.
Link do tego posta

beth

W serwisie od dnia:
2010-08-24 11:34:11

ilość postów na forum:
44

IP : 87.206.65.16

Jeżeli podoba Ci się Twój naturalny kolor włosów, to nie zmieniaj go na żaden inny. Ważne, żebyś Ty dobrze się czuła w swojej fryzurze. A do tego masz tą przewagę nad kobietami farbującymi włosy, że są one zapewne o wiele zdrowsze. Także do póki uważasz, że dobrze wyglądać, to nic z włosami nie kombinuj.
Link do tego posta

StellaMaris

W serwisie od dnia:
2011-02-11 10:14:59

ilość postów na forum:
16

IP : 83.7.223.151

Ja przez długi czas nie farbowałam włosów - miałam raczej ciemny odcień brązu pomieszanego z orzechem - starałam się tylko je odpowiednio pielęgnować i nabłyszczać. Bardzo dobrze się z nimi czułam, ale w którymś momencie znudziły mi się i farbowałam włosy albo na bakłażan albo na czekoladę. Teraz już tęsknię za moim naturalnym kolorem i raczej już nie będę farbować, poczekam, aż mi odrosną.
Link do tego posta

daisy

W serwisie od dnia:
2011-11-02 16:55:02

ilość postów na forum:
22

IP : 83.25.152.39

Moja siostra tez już ma swój wiek, a do tej pory ani razu nie farbowała. I powiem Ci, że ja teraz jej tego zazdroszczę. Ja co miesiąc już widzę u siebie odrosty, kolor wypłowiały, a ona? Ona wiecznie zdrowe, piękne, lśniące włosy bez odrostów. Po prostu cudo. Zatem jesli Ci Twój kolor odpowiada, to nie decyduj się na farbowanie, bo później z tym same problemy. A z tego co się orientuję, to chłopacy stawiają na naturalność u dziewczyn.

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony