Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoje włosy / jak prostowac wlosy żeby ich nie niszczyć

Forum

Twoje włosy

Wątek: jak prostowac wlosy żeby ich nie niszczyć

jak prostowac wlosy żeby ich nie niszczyć

Link do tego posta jak prostowac wlosy żeby ich nie niszczyć

Pati007

Pati007

W serwisie od dnia:
2009-07-24 10:43:45

ilość postów na forum:
19

Wiecie jak prostowac wlosy żeby ich nie niszczyć a przynajmniej nie tak bardzo? Czy jest jakaś specjalna metoda jak prostowac wlosy albo jakieś super ochronne kosmetyki ?
Link do tego posta

Okulinka

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:48:21

ilość postów na forum:
43

IP : 83.4.191.151

Na pewno nie ustawiaj najwyższej temperatury. I spraw sobie dobrą prostownicę, którą przejedziesz raz po włosach i będą proste. Kiepską prostownicą musisz jeden kosmyk prostować kilka razy żeby był efekt. Dobre prostownice znajdzie tutaj:
http://www.kalamis.pl/cat-pol-1201597596-Narzedzia-Prostownice.html
To profesjonalny sklep fryzjerski, mają w nim także regeneratory do włosów i końcówek.
Link do tego posta

ayo

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:03:18

ilość postów na forum:
17

IP : 83.10.248.111

Chyba niestety nie da się tak prostować włosów, żeby się one nie niszczyły. Przynajmniej ja nie umiem a prostuję włosy codziennie :-)
Trzeba zainwestować w dobrą prostownicę to po pierwsze, a po drugie w dobre kosmetyki do włosów. W tym sklepie kalamis.pl jest ich dużo. Używaj sprejów chroniących przed wysoką temperaturą które nakłada się przed prostowaniem i jeszcze maski nawilżające i regenerujące włosy
Link do tego posta

anina

W serwisie od dnia:
2010-05-20 10:15:41

ilość postów na forum:
9

IP : 83.29.9.92

Staraj się jak najczęściej stosować produkty, które Ci odżywią włosy. Jeżeli masz dobrą prostownice to nie powinna ona wysuszać włosów. Zainwestuj też może w maseczki odżywcze do włosów czy specjalne termiczne to przynajmniej będziesz maiła pewność, że chronisz włosy. Ja Ci mogę polecić CeCe of Sweden - to jest maseczka z alg znajdziesz ja online.
Link do tego posta

ayo

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:03:18

ilość postów na forum:
17

IP : 89.200.146.239

Niestety ale każda prostownica wysusza włosy. Oczywiście te lepsze prostownice z dobrymi płytkami coraz mniej niszczą włosy aczkolwiek je niszczą. Nie da się wyeliminować tego. Trzeba stosować kosmetyki ochronne. Wiem sama po sobie jak wyglądają moje włosy codziennie prostowane :) Ale jak używam masek i kremów do włosów to pomaga
Link do tego posta

Emilia

W serwisie od dnia:
2009-10-07 15:10:36

ilość postów na forum:
11

IP : 91.150.221.148

Ayo o jakich dokładnie kosmetykach ochronnych mówisz ? Chodzi Ci o to przeciętne serie np. z dove czy jakeś specjalistyczne? ja poluję na jakiś dobry sprey do prostowania, taki którego używają w salonach fryzjerskich ale na razie spotykam bardzo drogie. za 50ml chcą 70-80zł ;/

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony