Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoje włosy / dlaczego farba z włosow zmywa mi sie szybko?

Forum

Twoje włosy

Wątek: dlaczego farba z włosow zmywa mi sie szybko?

dlaczego farba z włosow zmywa mi sie szybko?

Link do tego posta dlaczego farba z włosow zmywa mi sie szybko?

manka

manka

W serwisie od dnia:
2009-10-22 16:31:48

ilość postów na forum:
60

IP : 91.150.221.148

Hej. Mam taki problem. Farbuje włosy farbami na opakowaniach których pisze "kolor trwały" a ja mam go na włosach ok.3 tygodni : O Powiedzcie jak to możliwe żeby kolor zmywał się tak szybko? Nie chodzi mi o jakies ekstremalne czerwienie rudości czy fliotety, tylko o zwykły ciemny brąz. Dodam, że używam szamponu do włosów farbowanych i nie myję codziennie.
Link do tego posta

Bombel

W serwisie od dnia:
2009-10-16 23:02:47

ilość postów na forum:
65

IP : 83.7.158.9

a to ciekawe, trwała farba powinna utrzymywać się na włosach o wiele dłużej. powiedz jakiej dokładnie używasz? może to jednak są szampony a "trwały kolor" to taki chwyt marketingowy? :P
Link do tego posta Włosy

doris1

W serwisie od dnia:
2010-06-06 20:58:20

ilość postów na forum:
2

IP : 79.190.115.18

Witam serdecznie moje pytanie to takie czy farbujesz włosy w salonie czy w domu,zawsze żeby kolor trzymał się na włosach to musi być odpowiedni podkład rozjaśniający do danej wysokości tonu .jeśli kładziesz np.kolor miedziany na bardzo jasnych włosach to nigdy ten kolor nie utrzyma się długo gdyż jest za jasny podkład .pozdrawiam doris1
Link do tego posta

manka

W serwisie od dnia:
2009-10-22 16:31:48

ilość postów na forum:
60

IP : 91.150.221.148

Naturalny mam mysi brąz. Farbuję na naturalny brąz albo brąz. Używałam Brillance, L'oreal Casting i L'oreal Natural & Easy i chyba jeszcze czegoś. Wszystko utrzymuje się do 3 tygodni. Później znów mam swoje naturalne włosy...
Link do tego posta

pati

W serwisie od dnia:
2011-02-23 12:55:47

ilość postów na forum:
3

IP : 83.4.198.241

Szczerze powiedziawszy to jestem zdziwiona waszymi opiniami, ponieważ już od dawna farbuję włosy i kolor utrzymuje mi się zwykle ok 1-2 miesięcy. Farbuje też różnymi farbami, nie mam jednej ulubionej. Zwykle jednak wybieram takie bez amoniaku.
Link do tego posta

StellaMaris

W serwisie od dnia:
2011-02-11 10:14:59

ilość postów na forum:
16

IP : 83.27.128.102

Czy wcześniej lub trakcie nie używałaś kosmetyków pielęgnujących z henną? Ona właśnie ma takie działanie - zamyka łuski włosa i żaden kolor się nie trzyma, nawet taki nałożony w zakładzie fryzjerskim. Możesz też spróbować zmienić szampon, który będzie przeznaczony specjalnie dla włosów farbowanych, np. Goldwell: http://www.kalamis.pl/product-pol-5690-Color-Szampon-250-ml.html - nawilża i pielęgnuje włosy, jednocześnie utrzymując kolor.

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony