Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoja twarz / trądzik hormonalny

Forum

Twoja twarz

Wątek: trądzik hormonalny

trądzik hormonalny

Link do tego posta trądzik hormonalny

Emila88

Emila88

W serwisie od dnia:
2009-07-24 11:14:50

ilość postów na forum:
15

post moderowany

po jakim czasie trądzik hormonalny przejdzie? juz nie mogę na siebie patrzeć! odstawiłam tabletki anty i mam straszny trądzik hormonalny ! co robic kiedy to przejdzie?
Link do tego posta

DREAM

W serwisie od dnia:
2010-04-07 15:28:39

ilość postów na forum:
43

IP : 87.205.85.140

Niestety po odstawieniu pigułek wychodzą najczęściej na jaw wszelkie problemy endokrynologiczne. Twoje jajniki były do tej pory "uśpione" i w tej chwili dopiero zaczynają działać. Może okazać się, że po paru cyklach ten problem sam przejdzie. Jeśli nie, to rozpocznij leczenie u dermatologa (żeby zwalczyć objawy trądziku) i/lub ginekologa (jeśli masz problemy hormonalne), które możesz wspomagać odpowiednimi zabiegami kosmetycznymi. Tutaj nie ma reguły - trądzik może zniknąć za miesiąc, ale możesz też z nim się męczyć kilka lat. Niestety o negatywnych skutkach brania i odstawienia pigułek ginekolodzy rzadko mówią...
Link do tego posta

kurczak

W serwisie od dnia:
2011-12-25 16:50:24

ilość postów na forum:
6

IP : 178.42.240.179

Ja miałam taki problem, że mój trądzik niczym się nie dał wyleczyć po czym okazało się że to trądzik hormonalny. Lekarz przepisał mi pigułki cyprodiol, brałam je ponad pół roku, po odstawieniu trądzik wrócił i trzeba było kuracje powtórzyć ale pokonałam trądzik. Na szczęście u mnie przy tych pigułkach nie wystąpiły efekty uboczne.

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 427
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony