Uroda.com / Forum / Cała Ty - Twoja twarz / makijaż permanentny

Forum

Twoja twarz

Wątek: makijaż permanentny

makijaż permanentny

Link do tego posta makijaż permanentny

ayo

ayo

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:03:18

ilość postów na forum:
17

IP : 83.7.227.67

Co sądzicie o makijażu permanentnym? Czy któraś z Was jest już może po takim zabiegu i coś sobie robiła? Czy uważacie, że jest to wyjście na przeciw oczekiwaniom 'dzisiejszych' kobiet żyjących w biegu i pośpiechu, czy też zupełnie coś niepotrzebnego?
Link do tego posta makijaż permanentny

manka

W serwisie od dnia:
2009-10-22 16:31:48

ilość postów na forum:
60

IP : 91.150.221.148

Wydaje mi się, że makijaż permanentny jest świetnym rozwiązaniem, szczególnie latem, kiedy każdy makijaż spływa. Ja jestem zainteresowana makijażem oczy, chodzi mi tu o ciemne kreski na powiekach. Słyszałam tylko, że akurat ten zabieg jest najbardziej bolesny ;/ Może to ktoś potwierdzić? A może są jakieś znieczulenia?
Link do tego posta

fido

W serwisie od dnia:
2010-05-12 13:32:33

ilość postów na forum:
76

IP : 91.150.221.148

też słyszałam że kreski na powiekach najbardziej bolą ;/ a ja tez jestem szczególnie zainteresowana akurat tym zabiegiem. zastanawiam się też, czy można zrobić sobie makijaż permanentny a po niedlugim czasie henne rzes i brwi? można tak?? czy trzeba troche czasu odczekac ?
Link do tego posta

Okulinka

W serwisie od dnia:
2010-05-06 12:48:21

ilość postów na forum:
43

IP : 83.7.209.42

Szczerze powiedziawszy nie widzę przeciwwskazań do henny jeśli opuchlizna już zejdzie. Ale chyba musisz się upewnić u linergistki. Co do permanentnego uważam, że jest to zdecydowanie rozwiązanie dla współczesnej kobiety idealne. Młode matki, kobiety pracujące, sportsmenki...wszystkie chcą wyglądać ładnie, a trudno zadbać o makijaż w pośpiechu i niewyspaniu. Ja tez bym chciała zrobić górne kreski. Widziałam że ceny są bardzo różne. Najtaniej widziałam w Instytucie Urody new look w Warszawie: linia rzęs kosztuje 320 złotych a eyeliner 400.
Link do tego posta

ayo

W serwisie od dnia:

ilość postów na forum:
17

IP : 89.200.146.239

No właśnie nie! Najbardziej bolesne są usta. Ale kochane to naprawdę nie jest aż taki wielki ból. Sądzę, że my kobiety i tak jesteśmy fizycznie bardziej przygotowane na znoszenie bólu niż faceci :D Czego się nie robi by być piękną prawda?
Link do tego posta

ibretto

W serwisie od dnia:
2010-05-11 23:50:15

ilość postów na forum:
16

IP : 83.7.181.149

Okulinka wydaje mi się, że dobre miejsce wybrałaś, faktycznie mają tam całkiem przystępne ceny i promocje. Myślę, że warto się tam właśnie wybrać. Faktycznie słyszałam, że najbardziej odczuwa się makijaż robiony na ustach, a to dlatego, że skóra w tym miejscu jest bardzo wrażliwa, ale jak linergistka często używa podczas zabiegu znieczulenia, to wcale nie jest tak tragicznie.
Link do tego posta

kalinajedrusik

W serwisie od dnia:
2010-06-14 10:35:44

ilość postów na forum:
2

IP : 83.10.138.71

Makijaż permanenty to świetna opcja dla dziewczyn, które dużo podróżują albo jak ja mają pracę w różnych, dziwnych godzinach. Jeśli chodzi o takie miejsca w stolicy to też słyszałam o tym Instytucie. Z tego co wiem porządne gabinety mają w swojej ofercie konsultacje z taką lingeristką, która na pewno wyjaśni wątpliwości. Nie ma co ukrywać, zabieg jest bolesny i może pojawić się opuchlizna, w końcu to jest dość poważna ingerencja w skórę. Nie każdy się też kwalifikuje na taki zabieg upiększający, ja mam na przykład skłonność do opryszczki i na takich konsultacjach dowiedziałam się, że to mnie dyskwalifikuje dopóki się nie pozbędę problemu. Dlatego uważam, że warto się przejść na konsultacje. :)
Link do tego posta

ayo

W serwisie od dnia:

ilość postów na forum:
17

IP : 83.7.205.111

Permanentny to dobre rozwiązanie nie tylko dla bardzo zabieganych kobiet i takich, które wcześnie rano wstają. Ja nie wstaje jakoś bladym świtem i nie jestem aż tak bardzo zabiegana, a mimo wszystko mam zrobione kreski na oczach. Od wakacji jestem ich dumną posiadaczką:D I jest to mega duża wygoda, a przede wszystkim świadomość, że budzę się rano i mam na twarzy cokolwiek makijażu. New Look faktycznie jest dobrym salonem gdzie permanentny robią, w branży tez ma niezłą opinię
Link do tego posta

madame

W serwisie od dnia:
2011-07-20 14:04:40

ilość postów na forum:
15

IP : 83.29.18.165

moja znajoma ma taki permanentny makijaz i muszę powiedzieć, że jest to niezwykle wygodna sprawa , rano można zaoszczędzić czas na makijażu po za tym o każdej porze dnia wygląda się fantastycznie , moja znajoma robiła w Warszawie w MediSpa i dobre znieczulenie jej dali, że w ogóle nie poczuła tego nakłucia , także nie ma czego się bać

Informacje o forum

• Zarejestrowanych: 6814
  • Obecnie aktywnych: 426
  • Regulamin forum: czytaj regulamin

Kontakt z moderatorem: Ewa Gajownik

Grupa zawiera nowe wiadomości na forum

Grupa nie zawiera nowych wiadomości na forum

do góry strony